Nemzeti Liberális

2019.máj.10.
Írta: libsikonzi Szólj hozzá!

A zuglói parkolás ékköve

Helyszín: Budapest XIV. kerülete, az Egressy út és a Hungária körút kereszteződése.

A helyszín fizetős parkolási zónába tartozik.

Az alábbi kép itt készült egy hétköznap délután:

parkolo.jpg

Tovább

Mi kell ahhoz, hogy legyen értelme a tüntetéseknek?

Kezdjük azzal, hogy nem vagyok Fidesz-bérenc, nem Habony megrendeléséből írom az alábbi cikket. Akik úgy gondolják, hogy aki kritizálni meri a mostani „dicső forradalmat”, az a kormányt szolgálja, azok nyugodtan zárják be a lapot, nem nekik szól ez a cikk.

A posztot pont ellenkező célból írtam: hogy ne aludjon el a láng. Az biztos: a szikra kicsit meggyulladt, valami elindult. Viszont úgy néz ki, ebből erdőtűz nem lesz, a tüntetések anélkül fognak lecsengeni, hogy a Fidesz visszavonná a „rabszolgatörvényt”, vagy bármi hatást elérne.

parlament.png

Tovább

A baloldal máris Puzsért támadja

Puzsér Róbert bejelentette, hogy indul a főpolgármesteri választáson. A szocik meg a DK már őrjöng, és a lakájmédiájuk sem tudja, hogyan reagáljon. Sokaknak meglepő lehet, hogy nem a jobboldalról, hanem a balról indult meg felé a támadás. Számomra viszont nem az, sőt, vártam is. 4 pontban összeszedtem, miért.

21117904_1346288_e94e4a6ac1923b5177abb088f319e4ee_wm.jpg

Tovább

Jobboldali értelmiség: ÉBRESZTŐ!

Az úr hűbéri-rendi jelenség,
a középosztály kapitalista-osztálytársadalmi jelenség,

az értelmiség örök emberi szerep.

Bibó István

2010 előtt megszokott volt, hogy a jobboldali értelmiség nyílt leveleket, petíciókat fogalmazott meg. A levelek végén aláírók tucatjait lehetett olvasni. Részben politikai tartalmúak voltak ezek, de mindig volt egy felettes üzenete. A kultúrát, az oktatást, a művészetet vagy éppen a nemzetet féltették. Lehetett vele egyetérteni vagy nem, azt nem lehetett tagadni, hogy mindig a jó szándék vezérelte őket. Egy időben már túlzásba is vitték ezeket a közleményeket, így kicsit értékét is vesztette.

beremenyi-geza-original-4092.jpg

Tovább

Szegény ellenzéket megzsarolták

Nem akarok se demagóg lenni, se képmutató. Nem sajnálom a képviselők fizetését, és nem hazudom azt, hogy én nem szavaznám meg a saját béremelésemet. Biztos vannak olyan jó emberek, akik nem tennék meg ezt, de én (ahogy a többség sem) nem közéjük tartozom. Viszont amit a magyar ellenzék csinál, az már megint nevetséges.

Tovább

Néphülyítés felsőfokon - avagy a Hajnóczy-féle kóklerség

Kimondottan szeretem a bűvésztrükköket. A YouTube-on gyakran is nézek témakörben videókat. Rengeteg jó bűvész készít minőségi videókat, melyekben bemutatja a bűvésztrükkjeit. Szeretem találgatni, hogy mit hogyan csinált. A közös általában bennük, hogy sok gyakorlást és ügyességet igényelnek. Ez általában akkor is igaz, ha bűvészkellékeket használnak hozzá, bár ezek a trükkök már kevésbé kötnek le.

soma_buvesztrukje_hajlektalanoknak.jpg

"Ez nem kameratrükk!"

Tovább
Címkék: bulvár, szabad piac

A szocik még mindig nem értik

Megjelent a minap a Népszavában egy nagyon vicces interjú valami Tóth Bertalan nevű szocival, aki állítólag az MSZP frakcióvezetője. Kiderült, amit eddig is tudtunk, hogy ezek még mindig nem értik, hogy miért verte őket zsinórban 3. (HARMADIK!!!) alkalommal szarrá a Fidesz. És hogy miért tartanak a 4. és 5. vereség felé... (Sőt, ha nem csak az országgyűlési választásokat nézzük, akkor van az 10 súlyos vereség is.)

 

Tovább
Címkék: választások, MSZP

"Hol vannak a fideszes ismerőseim?"

Legalább 15 ismerősöm írta ki a fenti mondatot Facebookra az elmúlt napokban. Pedig több, mint 2 millióan vannak, és köztünk élnek. A válasz pedig nem nehéz, minimum két oka is van:

  • Kialakultak a véleménybuborékok, ami a közösségi médiában még erősebb. Vagyis olyan emberek véleményét keressük, látjuk, akiknek hasonló világnézete van, mint nekünk. Ez azért is veszélyes, mert elveszítjük a realitásérzékünket a világgal, és meglepődünk, hogy teljesen más történik, mint amit várunk (pl. kormányváltás helyett kétharmad). Továbbá nem ismerjük meg a másik oldal kevésbé radikális véleményét, csak a hangos demagógiát.
  • Csendben vannak a Fidesz-szavazók. Legalábbis egy nagy részük. Mivel azt olvassa, azt hallgatja tőled, hogy ő hülye, mert mást gondol, mint te. Ezért inkább kussban marad. (Végső soron ez is a véleménybuborék kialakulásához vezet.

 

Kommentelés előtt olvasd el kérlek ezt a posztot: Miért éppen nemzeti liberális?

 

 Ha tetszett az írás, kövesd az oldalt Facebook-on is: www.facebook.com/nemlib

süti beállítások módosítása