A baloldal máris Puzsért támadja

Puzsér Róbert bejelentette, hogy indul a főpolgármesteri választáson. A szocik meg a DK már őrjöng, és a lakájmédiájuk sem tudja, hogyan reagáljon. Sokaknak meglepő lehet, hogy nem a jobboldalról, hanem a balról indult meg felé a támadás. Számomra viszont nem az, sőt, vártam is. 4 pontban összeszedtem, miért.

21117904_1346288_e94e4a6ac1923b5177abb088f319e4ee_wm.jpg

1. Mert most kiderül, hogy az összefogás kamu

A szociknak (meg a DK-nak, nekem egykutya) sosem volt érdeke az összefogás. Nekik az az érdekük, hogy mögé beálljon a többi párt, és a NER legerősebb baloldali ellenzéki ereje maradjon, mert abból jól meg lehet élni. Aki ezt nem hiszi, az nézze meg, milyen ajánlatuk volt az LMP-nek.

Így viszont nem diktálhatnak sem a kampányban, sem utána – a győzelme esetén – Puzsérnak. Ez pedig egy teljesen új helyzet az egykori kommunista pártnak. Ami persze nem tetszik nekik.

Azért majd szép lesz, ha indít az "összefogás" egy jelöltet, és Puzsért fogják szidni, hogy nem áll be az összefogás mögé. Azt a Puzsért, aki először bejelentette az indulását Tarlós után. :-)

2. Mert kiderülhet, hogy valóban lehet más a politika

Na persze, ez még csak egy alaptézis, viszont az biztos, hogy Puzsértól valóban mást fogunk látni, mint amit eddig megszoktunk a politikában. Nagyon kíváncsi vagyok, mire megy ezzel, viszont ha sikeres lesz, akkor le lehet dönteni a korábbi tabukat, és kiderül, hogy a politika ingyenélőire (karrierpolitikusok, politológusok, bértollnokok, marketingesek) semmi szükség.

3. Mert egy új, valódi civil erő alakulhat

Puzsér Róbert valóban független jelölt, őt nem a szocik, meg az "összefogás" kasztingolta. Új erőket mozgathat meg, amiből egy új erő is születhet, aminek köszönhetően – végre – eltűnhetne végre az utódpárt meg a sleppje.

4. Mert keresztbe tett Gerikének

Karácsony Gergely azért igazolt a szocikhoz, hogy Budapest főpolgármestere lehessen, ha beáll mögé mindenki. Viszont most megelőzték, és így semmilyen esélye sincs erre. Bár egy olyan szélkakas karrierpolitikusnak, mint Karácsony, biztos lesz új célja. De Zuglót nagyon el szeretné már hagyni, többre vágyik.

 

Az biztos, hogy Puzsér indulása felkavarja az állóvizet az ellenzéknél, amire régóta nagy szükség volt. Nagyon kíváncsi vagyok a következő egy évre, hogy milyen lesz a kampány, és pontosan milyen programmal áll elő Robi. A színjátékhoz szokott balos sajtónak pedig szokatlan lesz az, hogy nem az évtizedes kliséket tolja valaki. Erre tökéletes példa az ATV két interjúja vele az elmúlt napokból.

Puszér Róbertnek meg sok sikert kívánok! Hajrá, Budapest!

 

 Kommentelés előtt olvasd el kérlek ezt a posztot: Miért éppen nemzeti liberális?

  Ha tetszett az írás, kövesd az oldalt Facebook-on is: www.facebook.com/nemlib