4 hónappal a választások után nincs ellenzék

És a fenti kifejezés egyáltalán nem túlzás. Ma pont 4 hónapja voltak a választások, és utána jöttek az újabb ellenzéki ígérgetések, hogy mindenki megújul, és rögtön megkezdi az építkezést. Ehelyett mit látunk?

dbzol20180404021-1000x600.jpg

  • A Jobbik kettéválik, lesz belőle egy néppárt és egy radikális párt. Jelenleg semmi jelét nem mutatja annak, hogy Vona Gábor után egy újabb erős politikust fel tudnának mutatni, és valaha is képesek lennének a az ideinél jobb eredményt elérni. Az új nemzeti radikális pártból pedig egyelőre nem sokat látunk, de kormányképes erő biztos nem válik belőle.
  • Az MSZP és a DK gyakorlatilag életjelet sem mutat.Jönnek a szokásos semmitmondó nyilatkozatok és sajtóközlemények, de leginkább azt bizonyítják, hogy ők jól megvannak így a NER-ben, ez egy ideális állapot. A pénz jön, de felelősség nincs.
  • Az LMP teljesen lejáratta magát, identitása nincs, csak egy totális káosz. Hatalmas csalódás ami ott történik. Ha így folytatják, 4 év múlva már a parlamenten kívül találják magukat. Gyerekek, nem arról volt szó, hogy elkezditek a vidéki bázisok építését és erős párttá váltok? Ennek semmi jele, sőt!
  • Ott a Momentum is, amit még meg lehet említeni, ők legalább egyes csatornákon próbálkoznak, de a megnyilatkozásaik alapján egyáltalán nem vehetőek komolyan. A profizmus látszatát sem keltik, igazából csak a Facebookon és a belvárosi kocsmákban léteznek. Nagyon remélem, nem ők a jövő, mert semmivel sem különbek egyelőre, mint a jelenlegi garnitúra, szimplán politikai karrierre (és sok pénzre) vágyó fiatalok.

Továbbra is az egyedüli életképes alternatíva a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Ők egy hivatalos viccpárt, de a fent említettekre ez a kifejezés még inkább igaz. Mondjuk ez nem vicces, inkább nagyon elkeserítő. Így tényleg nyugodtan készülhet 2030-ig Orbán.

A jelenlegi ellenzéki pártoktól nem várhatunk semmi újat, ha velük indulunk neki a következő választásoknak, még kétharmadnál is nagyobb Fidesz-győzelem lesz. Nagyon remélem, hogy hamarosan épül egy igazi polgári erő, vagy lesznek Márki-Zay Péterhez hasonló civilek, akik alternatívát nyújthatnak. Elsőként Puzsér Róbert főpolgármesteri jelöltsége már egy jó pont lehetne. Sok ilyen pártokon kívüli független értelmiségire van szükségünk, akiknek felelőssége van most abban, hogy ne hallgassanak, hanem cselekedjenek.

 

Kép forrása: pestisracok.hu

Kommentelés előtt olvasd el kérlek ezt a posztot: Miért éppen nemzeti liberális?

 

 Ha tetszett az írás, kövesd az oldalt Facebook-on is: www.facebook.com/nemlib